Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію в день пам’яті преподобного Нестора Літописця та Собору святих КДА (+фото)

9 листопада 2021 року, у день пам’яті преподобного Нестора та Собору святих Київської духовної академії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Успенської Києво-Печерської лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня Київська духовна академія і семінарія вшановує пам’ять свого небесного покровителя та відзначає актовий день духовних шкіл.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, єпископ Бишівський Кирил, викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

Участь у богослужінні взяв гість з Антіохійської Православної Церкви архімандрит Роман (Ханнат), намісник Патріаршого Свято-Успенського монастиря в Баламанді. Отець Роман прибув в Україну для участі у Міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій богословсько-канонічному осмисленню принципу соборності Церкви, яка відбудеться у Київській духовній академії 11 листопада.

Богослужбові піснеспіви виконували студентські хори під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкала).

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій возвів у сан архімандрита викладача КДАіС ієромонаха Пантелеімона (Мельника).

За богослужінням помолились про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та одужання хворих.

Предстоятель звершив дияконську хіротонію над студентом 4-го класу Київської духовної семінарії Вадимом Білітюком.

Після запричасного вірша зі словом проповіді до вірян звернувся викладач Київських духовних шкіл ієромонах Митрофан (Божко).

Після Божественної літургії в актовому залі Києво-Печерської Лаври відбувся річний акт Київської духовної академії і семінарії. Захід очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Напередодні Блаженніший владика очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 1649