Предстоятель очолив урочистості з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії (відео)

9 листопада 2021 року, в день пам’яті небесного покровителя Київських духовних шкіл преподобного Нестора Літописця та Собору святих Київської духовної академії, у Києво-Печерській лаврі відбулися урочистості з нагоди Актового дня КДАіС. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Блаженніший владика очолив всенічне бдіння напередодні свята та Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської обителі  у співслужінні сонму архієреїв, викладачів, випускників та гостей Київських духовних шкіл у священному сані. 

Після святкового богослужіння в актовому залі Лаври відбувся річний акт Київської духовної академії і семінарії. Захід очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій. Після спільної молитви Предстоятель звернувся до присутніх з вітальним словом.

Потім з підбиттям підсумків за останній навчальний рік у Київській духовній академії виступив проректор з навчально-методичної роботи КДАіС архімандрит Філарет (Волошин).

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, професор КДАіС, виголосив актову доповідь на тему: «Служіння митрополита Антонія (Храповицького) в українських єпархіях у дореволюційний період (1902-1918 рр.)».

Проректор КДА з науково-богословської роботи Володимир Вікторович Бурега презентував нові наукові видання Академії.

Викладачам КДАіС були присвоєні чергові вчені звання. Блаженніший владика нагородив викладачів та співробітників богословського навчального закладу церковними нагородами, а кращим студентам КДАіС та усіх духовних семінарій УПЦ вручив стипендії Предстоятеля Української Православної Церкви. Також були вручені стипендії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

Просмотров: 1287