Ізраїль змінив санітарні норми для паломницьких груп з інших країн

9 листопада 2021 року набули чинності нові правила в’їзду груп іноземних паломників і туристів, які затвердив ізраїльський уряд. Зокрема відтепер до Ізраїлю зможуть приїхати тільки паломники з країн «зеленої» або «жовтої» зони, які щеплені двома визнаними ВООЗ вакцинами від COVID-19, у тому числі, якщо після другої вакцини минуло понад 6 місяців, але з дозволу Мінтуризму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на israelinfo.

Так, до Ізраїлю може в’їхати тільки група паломників із країни «зеленої» або «жовтої» зони, за критеріями МОЗ Ізраїлю, яка має заздалегідь отриманий дозвіл від Міністерства туризму. При цьому паломницька група, всі члени якої мають бути щеплені визнаними ВООЗ вакцинами, може складатися з 5-40 осіб і має діяти як «закрита капсула».

У перший тиждень перебування в країні вся група повинна проходити тестування PCR кожні 72 години або експрес-тест на антигени кожні 24 години.

Керівник групи доповідатиме до МОЗ про проведення тестувань. Він також вестиме запис усіх контактів групи, місць і годин її перебування та екскурсій. У випадку виявлення інфікованого в групі всі ці записи будуть передаватися до МОЗ.

Як зазначив Міністр туризму Йоель Развозов в інтерв’ю радіостанції “Решет Бет”, “якщо ця модель покаже свою ефективність, у грудні будуть зняті ще деякі обмеження”. “Інфраструктура готова до прийому 400 тисяч туристів на місяць”, – додав він.

Просмотров: 603