Визнаємо лише одну канонічну Церкву в Україні — УПЦ на чолі з Блаженнішим Онуфрієм — Сербський Патріарх Порфирій

Сербська Православна Церква визнає лише Українську Православну Церкву на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Про це йдеться у вітальному слові Патріарха Сербського Порфирія до організаторів та учасників Міжнародної конференції «Соборність Церкви: богословські, канонічні та історичні виміри», яка проходить 11 листопада 2021 року в стінах Києво-Печерської Лаври, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Привітання Предстоятеля Сербської Церкви зачитав вікарій Святішого Патріарха єпископ Моравицький Антоній, який бере участь у богословській конференції у Києві.

«Господь судив нам жити в епоху охолодження любові (Мф. 24:12) та збіднення почуття соборності у православному світі.  Наслідком цієї кризи стали й тяготи, що випали на долю канонічної Української Православної Церкви. Підтримка розкольників, погрози та насильство, захоплення православних храмів та прийняття дискримінаційних законів, спрямованих проти канонічного Православ’я, не можуть бути виправдані жодними державними чи національними міркуваннями, бо все це – відкрита боротьба проти Христа Спасителя, а також проти Його Єдиної, Святої, Соборної та  Апостольської Церкви», — йдеться у зверненні Святішого Сербського Патріарха.

«Церква святителя Сави визнавала та визнає в Україні лише одну канонічну Церкву – Українську Православну Церкву під омофором Вашого Блаженства», – передав Патріарх Порфирій у своєму вітанні учасникам конференції та запевнив у постійній молитовній підтримці.

Просмотров: 4032