Співчуття Блаженнішого Митрополита Онуфрія у зв’язку з кончиною митрополита Джанкойського і Роздольненського Аліпія

ДУХОВЕНСТВУ, ЧЕРНЕЦТВУ І МИРЯНАМ
ДЖАНКОЙСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Дорогі отці, брати та сестри!

Зі скорботою сприйняв звістку про кончину нашого побратима Преосвященного митрополита Джанкойського і Роздольненського Аліпія. Висловлюю щире співчуття кліру та пастві Джанкойської єпархії, рідним та близьким покійного.

Господь щедро обдарував покійного архіпастиря багатьма талантами, і він усіма своїми здібностями і даруваннями служив справі Церкви, старанно виконуючи послухи, що покладалися на нього. Служіння владики Аліпія Церкві Христовій розпочиналося в Успенському чоловічому монастирі м. Бахчисараю.

Господь дав йому мудрість і сили з християнським терпінням триматися обраного шляху.

Багато було зроблено під керівництвом покійного архіпастиря: організовано повноцінне єпархіальне життя, відроджено старі та зведено нові храми. П’ятдесят років життя за людськими мірками невеликий термін, але і за цей час митрополит Аліпій встиг себе зарекомендувати як ревний трудівник на ниві Христовій.

З вдячністю згадуючи сьогодні про понесені владикою митрополитом Аліпієм труди, ми підносимо молитву про його упокій в селениих праведных, идеже несть болезнь, ни печаль, ни воздыхание, но жизнь бесконечная.

Чин відспівування покійного благословляємо очолити Преосвященному митрополиту Сімферопольському та Кримському Лазарю.

Тимчасове управління Джанкойською єпархією Української Православної Церкви доручаємо вікарію Сімферопольської єпархії Преосвященному єпископу Ялтинському Нестору.

Царство Небесне і вічна пам’ять новоспочилому владиці митрополиту Аліпію!

+ОНУФРІЙ,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

16 листопада 2021 року

Просмотров: 2095