Рівненська єпархія зустріла свого правлячого архієрея

Ввечері 17 листопада 2021 року Рівненська єпархія зустріла свого правлячого архієрея  єпископа Рівненського і Острозького Пимена, призначеного Священним Синодом УПЦ на Рівненську кафедру 16 листопада. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

Владика Пимен повертався з Києва, де отримав указ про своє призначення від Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія.

Нагадаємо, що 15 вересня 2021 року відійшов до Господа Преосвященний митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій. До моменту свого призначення єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії тимчасово виконував обов’язки керуючого єпархією.

На кордоні Рівненської та Житомирської областей зібралися намісники та настоятельки монастирів, благочинні на чолі з секретарем єпархії протоієреєм Олександром Єгоровим і священники єпархії, де за древнім звичаєм, з хлібом і сіллю та з букетами квітів зустріли свого архіпастиря.

Секретар єпархії звернувся з вітальним словом до Преосвященного владики: “Ми вітаємо Вас, дорогий наш Владико з призначенням на Рівненську кафедру, з радістю зустрічаємо на вашій рідній землі уже єпископом Рівненським і Острозьким. Ви тут народилися, тут говорили перші слова, ступали перші кроки, возростали тілесно і духовно. Нехай Господь допомагає Вам, мудрості, терпіння та Покрову Цариці Небесної і багато років служіння Святій Церкві та нашій Рівненській єпархії!”

Владика Пимен подякував за зустріч і теплі слова вітання.

Пізніше владику зустрічали у Рівному на Георгіївському подвор’ї насельниці та клір обителі. В монастирському храмі на честь святителя Іоанна Златоустого було звершено подячний молебень і проспівано многоліття новопризначеному архієрею.

Просмотров: 3938