Митрополит Єлисей возвів архімандрита Матфея (Пімашина) в ігумена Піщанського чоловічого монастиря

20 листопада 2021 року, в день пам’яті 33-х мучеників у Мелітінi постраждалих та преподобного Лазаря Галісійського, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей возвів архімандрита Матфея (Пімашина) в ігумена чоловічого монастиря на честь Піщанської ікони Божої Матері м. Ізюма Харківської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Ізюмської єпархії.

Архімандрит Матфей (Пімашин) був затверджений намісником чоловічого монастиря на честь Піщанської ікони Божої Матері рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 16 листопада 2021 року.

Перед початком богослужіння Високопреосвященніший Єлисей прочитав молитву на ігуменство над архімандритом Матфеєм і вручив йому ігуменський жезл.

Божественну літургію звершив секретар єпархії протоієрей Юрій Чудак у співслужінні братії монастиря у священному сані та кліриків Вознесенського кафедрального собору.

Секретар єпархії привітав архімандрита Матфея і братію монастиря із затвердженням Священним Синодом намісника обителі, побажавши їм Божої допомоги в чернечому житті та щоб їх духовний досвід послужив укріпленням у християнському житті.

Просмотров: 1487