Блаженна та людина, яка слухається ангелів — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав у своїй проповіді в день Собору Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних читати Святе Письмо і слухати голос совісті, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зауважив Архіпастир, кожна хрещена людина має Ангела-охоронця, який допомагає знайти Божественну істину, дотримуватися Божественного Закону та досягти спасіння.

«Блаженна та людина, яка слухається своєї совісті, добрих думок, які вкладають їй ангели, і Святе Письмо, — зазначив він. — Тому що людині самій у собі розібратися не просто, бо в нас думок багато і всі вони різноманітні».

Але щоб розібратися, яка наша думка від Бога, як наголосив Його Блаженство, треба читати Святе Євангеліє.

«Якщо наша думка відповідає Святому Письму, значить вона від Бога, а якщо суперечить, то вона не від Бога, а від падшого духа», — пояснив владика.

За словами Блаженнішого владики, тільки та людина, котра живе за Божественними Законами Святого Бога, стає здатною прийняти в себе благодать блаженства, сама стає святою.

Причому кожен, як зауважив Предстоятель, шукає блаженства, навіть якщо запевняє у зворотному.

«Один шукає блаженства в пляшці, інший — в наркотиках, третій — у танцях і співі. Усі бажають відчути блаженство. Але Вічне блаженство дається не тому, хто п’є, танцює, співає, а тому, хто живе за волею Божою, за заповідями Господніми, які роблять людину здатною прийняти в себе Вічне блаженство», — підкреслив він.

Підсумовуючи сказане, Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав слухати голос совісті, добрі думки і читати Святе Письмо, що відрізняти добро від зла — «тоді ми сподобимося жити на землі з Божим благословенням, а у Вічності одержати милість жити там, де святі та ангели».

Просмотров: 1254