Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив освячення Свято-Михайлівського храму у селі Барахти (+фото, відео)

21 листопада 2021 року, у Неділю 22-гу після П’ятдесятниці, свято Собору Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив освячення храму на честь Архістратига Михаїла у селі Барахти Васильківського благочиння Київської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святкове богослужіння розпочалось с чину великого освячення храму. Потім Блаженніший владика звершив у Свято-Михайлівському храмі Божественну літургію.

Предстоятелю співслужили вікарій Київської єпархії єпископ Вишневський Спиридон, настоятель храму та гості у священному сані.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив настоятеля храму протоієрея Петра Лаврика правом носіння митри.

Після читання святого Євангелія Архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді. Блаженніший владика розповів про святих ангелів і їх участь у житті християнина, а також пояснив, звідки з’явились демони і як протистояти їхньому впливу.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про медиків та одужання хворих.

Після Божественної літургії Предстоятель привітав вірян зі святом та нагородив церковними орденами, медалями і грамотами усіх, хто сприяв будівництву храму.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі.

 

Просмотров: 2690