У Львівській єпархії вже майже 200 тижнів парафія Борислава годує обідами нужденних

Майже 200 тижнів волонтери та парафіяни Покровського храму м. Борислав Львівської області годують нужденних, пенсіонерів та безпритульних. Про це розповів клірик храму протоієрей Діонісій Буренко,  голова відділу релігійної освіти і місіонерства Львівської єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на YouTube-канал «Вітражі».

За словами священика, вперше за безкоштовним обідом прийшла лише одна людина. Але вже згодом про добру ініціативу парафіян Покровського храму дізналися інші люди, які опинилися у скрутному становищі – вже за два тижні прийшли 12 осіб, а за місяць – 30. Тепер щонеділі за безкоштовним обідом звертаються 55-65 осіб.

«Нас дорікають, що ми збираємо на годування не лише бідних, а й безпритульних, п’яниць та інших. Але скажіть, будь ласка, чи це не люди? Від них усі відвернулися. Кожен із нас, християн, покликаний показувати добрий приклад, змушувати людей замислитися, що зробив би Господь на моєму місці? Нагодував би голодного. Правда? Так і ми намагаємось робити. Мета нашої діяльності проста – нагадати людям, що Бог є. Ми нікого не примушуємо йти до церкви. Ми прагнемо робити добрі справи без винагороди за це. Я не знаю достеменно, чи стане наша діяльність дорогою до храму для людини. Але серед нас є люди, котрі раніше отримували нашу благодійну допомогу, а тепер уже самі допомагають нам. Це говорить про те, що ми рухаємося у правильному напрямку», – розповів о. Діонісій.

Наразі до благодійного годування долучився місцевий ресторан. Його власники і співробітники допомагають не лише продуктами, а й готують гарячі обіди для нужденних.

Серед волонтерів, які організовують та беруть участь у роздачі обідів тим, хто потребує допомоги, не лише парафіяни Покровського храму. Щонеділі о 14:00 на автостанції міста серед парафіян храму вишиковуються волонтери з місцевої адміністрації і навіть ті, хто сам нещодавно приходив за безкоштовним обідом. Людина змогла випорсатись зі скрути і сама прийшла на допомогу тим, хто раніше простягнув їй руку.

«Ось і дочекалась чергової неділі, коли ми не просто йдемо на проповідь до церкви, а багато людей йдуть, де чекають на нас із відкритим серцем і допомагають не тільки духовно, а й матеріально. Це не копмлімент, це просто подяка Богу і нашому священику й тим, хто годує», – подякувала парафії і волонтерам жителька міста Світлана за безкоштовні обіди.

Просмотров: 942