В єпархіях УПЦ продовжують будувати та відновлювати храми

22 листопада 2021 року, у свято ікони Божої Матері „Скоропослушниця“, день пам’яті святого Нектарія Егінського, митрополит Ізюмський та Куп’янський Єлисей звершив освячення каплиці у с. Коропове Зміївського району Харківської області; після оновлення храму у селі Ключівка Красилівського району Хмельницької області митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній  звершив чин його освячення; єпископ Герцаївський Силуан, вікарій Чернівецької єпархії звершив освячення приділу храму в селі Корчівці Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Ізюмської, Хмельницької та Чернівецької єпархій.

Після завершення Літургії, яку очолив митрополит Ізюмський та Куп’янський Єлисей у храмі на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» с. Коропове, був звершений молебний спів перед початком доброї справи із закладенням капсули в храмі, що будується. Після чого духовенство та віруючі хресним ходом пройшли на те місце, де до революції був Нікольський чоловічий монастир (побудований у 17 ст.).

На місці колишнього монастиря було здійснено славлення та освячення каплиці на честь Преображення Господнього.

Після чину освячення храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці у селі Ключівка митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Анатолій звершив Божественну літургію в ньому.

З благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія єпископ Герцаївський Силуан звершив освячення нижнього приділу храму на честь святителя Нектарія Егінського парафії на честь ікони Божої Матері «Красноїльська» у селі Корчівці.

У цьому храмі зберігається часточка мощей святого угодника Божого Нектарія.

Перед освяченням приділу було звершено водосвятний молебень та прочитано акафіст святителю Нектарію. Після завршення Божественної літургії було звершено хресний хід навколо храму з чудотворною іконою Божої Матері «Красноїльська» та іконою святителя Нектарія Егінського.

Владика Силуан привітав вірян з престольним святом, освяченням приділу та вручив подячні грамоти ктиторам храму і парафіянам, які особливо потрудились для блага парафії.

Нагадаємо, 21 листопада у Кіровоградській та Олександрійській єпархіях звершили освячення нових храмів на честь Архістратига Божого Михаїла.

Просмотров: 415