Проректор Київських духовних шкіл виступив з доповіддю на Міжнародній конференції в Сербії

23 листопада 2021 року в місті Белград (Сербія) відкрилася Міжнародна наукова конференція «Зв’язок часів: підсумки та перспективи». Форум присвячений 100-літньому ювілею Руської Православної Церкви Закордоном (РПЦЗ). Організаторами конференції виступили Архів Сербської Православної Церкви та інтернет-портал «ROCOR STUDIES. Питання історії Руської Закордонної Церкви». Участь у конференції бере проректор з науково-богословської роботи Київської духовної академії і семінарії професор Володимир Вікторович Бурега. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДАіС.

Перед початком роботи конференції було звершено панахиду за спочилими ієрархами, священиками, ченцями та мирянами Руської Православної Церкви Закордоном. Панахида відбулася у Свято-Троїцькому храмі (подвір’ї Руської Православної Церкви) у Белграді. Панахиду очолив митрополит Берлінський і Германський Марк. Після звершення панахиди розпочала свою роботу наукова конференція.

З привітаннями до конференції звернулися Святіший Патріарх Сербський Порфірій, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, Високопреосвященніший митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський, Первоієрарх Руської Православної Церкви Закордоном Іларіон та декан Свято-Троїцької духовної семінарії у Джорданвіллі М. Ю. Шидловський. В роботі конференції беруть участь науковці з Росії, України, Білорусі, Сербії, Сполучених Штатів Америки, Канади та Австралії.

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, участь в роботі наукової конференції в Белграді узяв проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега. Він представив на форумі доповідь на тему: «Служіння митрополита Антонія (Храповицького) на Київській кафедрі (1918-1919)». У своїй доповіді професор В. В. Бурега зосередився на обставинах обрання митрополита Антонія на Київську кафедру у 1918 р., а також на його взаєминах з Гетьманським урядом.

Міжнародна наукова конференція у Белграді продовжить свою роботу до 25 листопада.

Просмотров: 237