Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у державній церемонії вшанування жертв голодоморів в Україні

27 листопада 2021 року на території Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» відбулася державна церемонія вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. У заході взяв участь Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство супроводжували митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин та вікарій Київської Митрополії, єпископ Бородянський Марк.

Очолив державну церемонію Президент України Володимир Зеленський. На заході були присутні представники влади та дипломатичного корпусу, релігійні лідери різних конфесій та громадські діячі.

Президентом було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання та акцію «Запали свічку». Насамкінець, присутні віддали шану всім, хто загинув від голоду в ‎1932-1933 роках.

День пам’яті жертв Голодомору щорічно відзначається в четверту суботу листопада. У 2021 році День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років припадає на 27 листопада. Цьогоріч згадуються 88-мі роковини трагічних подій.

Використано фото president.gov.ua

Просмотров: 2431