«Слово Предстоятеля»: Про Ангела-охоронця, який завжди поруч молиться за нас (відео)

28 листопада 2021 року в ефірі телеканалу «НТН» вийшов тридцять сьомий випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначив Предстоятель, ангели — це духи, яких Бог посилає на допомогу людям. Кожен має Ангела-охоронця, який допомагає людині долати труднощі життя.

Для прикладу Архіпастир навів приклад із життя, що стався з однією групою альпіністів.

«Горами йшла група альпіністів. Одна дівчина відстала від групи. Вона долала певне небезпечне місце і не втрималась. Але падаючи, вона схопилася за кущ і повисла над прірвою, боячись навіть поворухнутися. Вона побачила, що смерть поруч, зазирає їй в очі, — і вона згадала про Бога. А ця дівчина була хрещеною, проте невіруючою. Я розповідаю це довго, а насправді це тривало одну мить. Ось вона згадала про Бога і, бачачи, що немає іншого виходу, звернулася до Нього: “Господи, якщо Ти є, допоможи мені!”. І бачить раптом біля себе красивого юнака, який посміхнувся і сказав: “Не бійся! Я завжди поруч із тобою”. Він дав їй руку і витяг. Коли вона оговталася, то почала розпитувати, хто він такий та звідки. Юнак відповів на це запитання, але нечітко. З того, що він сказав їй, вона зрозуміла лише, що начебто він небожитель. Вона цьому не надала значення та попросила допомогти наздогнати групу. Коли вони наздогнали альпіністів, то дівчина похвалилася своїм друзям, що юнак витяг її із прірви. Але щойно вона сказала це, як юнак зник», — сказав Блаженніший владика та додав, що так дівчина зрозуміла, що це був її Ангел-охоронець.

Як зауважив Його Блаженство, дехто питається, чому ангели не оберігають людину від зла і гріха. За його словами, Господь наділив людину великим даром — даром свободи волі і сили волі. Ангели так само не порушують нашої свободи волі.

«Ангел-охоронець не насилує людину ухилятися від зла, він просто завжди поруч молиться за таку людину і дає їй добрі думки. Тому що в голові людини завжди рояться різні думки: є ті, які нам посилає Бог, є ті, які нам диктують люди, є ті, що народжені нами самими. Але серед них є думки від Ангела-охоронця, який вкладає їх в нас, щоб зупинити і дати зрозуміти, що ми неправильно чинимо і що не повинні робити зло», — наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій та закликав жити так, щоб наші вчинки були сповнені любові, смирення, милосердя.

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 553