Творити добро – це проповідувати про Бога — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

На цьому Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій наголосив у своїй проповіді 28 листопада 2021 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав зміст та значення для нас Євангельської притчі про милосердного самарянина (Лк. 10:25–37).

Як підкреслив Його Блаженство, Господь навчає нас робити добро всім людям, навіть тим, які нас не люблять або й ненавидять.

«Добро — це свідоцтво про Бога, — зазначив владика. — Господь говорить: “Ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого Небесного” (Мф. 5: 16). Тобто своїми добрими справами ми маємо свідчити про Бога, що Бог є Любов, Бог є Добро і наш Творець».

Як зауважив Архіпастир, ми маємо робити добро своїм за вірою передусім, а також і всьому людству.

«Якщо ми робимо добро своїм за вірою, то цим ми підтримуємо їх у зберіганні чистоти віри. Якщо ми робимо добро невіруючій людині або іновірцю, то цим свідчимо про те, що ми є творінням доброго Бога, а також закликаємо пізнати Істинного Бога», — пояснив він.

За словами Блаженнішого владики, наші добрі справи можуть виражатись у різних формах.

«Буквально це може бути допомога людині, у переносному розумінні — значить втішити, підтримати іншого тощо. Господь благоволить до такого добра. Цим добром ми маємо прикрашати себе і наслідувати нашого Творця, світити світові і говорити без слів про те, що ми є чада Бога, який є Любов», — зауважив він.

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав робити добро всім людям у міру своїх сил. «Тоді Господь буде нас втішати у скорботах, хворобах, труднощах земного життя і допомагатиме нам долати всі перепони, що зустрічатимуться в житті, та будемо йти тим шляхом, що веде до блаженної Вічності у Христі Іісусі Господі нашому», — підсумував владика.

Просмотров: 499