З 6 грудня набудуть чинності нові обмеження у «жовтій» зоні для невакцинованих

З 6 грудня 2021 року в Україні набудуть чинності нові правила карантину, які передбачають посилення обмежень для невакцинованих у «жовтій» зоні. Відповідні зміни внесли до постанови Кабміну №1236. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу  30 листопада 2021 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Посилення правил торкнеться насамперед невакцинованих громадян. Уряд змушений піти на карантин для невакцинованих, оскільки коронавірус не відступає. Найбільші зміни стосуються жовтого рівня епідеміологічної небезпеки», – сказав Міністр охорони здоров’я.

Отже, з 6 грудня люди, які не отримали принаймні одного щеплення проти COVID-19, не мають негативного тесту або сертифікату про одужання, у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки не зможуть:

  • брати участь у масових заходах. Це стосується культурних, спортивних, розважальних, соціальних та інших заходів, зокрема релігійних;
  • відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;
  • відвідувати заклади громадського харчування.

Роботу продовольчих магазинів, аптек, ветеринарних магазинів, банків та автозаправних станцій не обмежуватимуть, але за дотримання всіх необхідних протиепідемічних заходів (масковий режим, соціальна дистанція).

Просмотров: 3873