Парафіяни храмів Слов’янська допомагають чемпіону України з плавання встати з коляски

Чемпіон України з плавання та рекордсмен країни Єгор Осетров зі Слов’янська (Донецька область) може забути про інвалідний візок назавжди та знову ходити власними ногами. Для цього йому потрібен екзоскелет «Компаньйон», вартість якого – 400 тисяч гривень. Спеціальний пристрій закріплюється на поясі та стегнах. Завдяки йому Єгор зможе самостійно сідати, вставати та ходити. Більш ніж половина коштів уже зібрана. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Горлівської єпархії.

Десять років тому вісімнадцятирічний юнак потрапив у автомобільну аварію. Тепер він не може пересуватися самостійно. Єгор не зневірився, а зайнявся плаванням і став… чемпіоном, подарувавши країні кілька рекордів. Незважаючи на високий чемпіонський титул, Єгор живе на мізерну допомогу та намагається заробляти сам. Бакалавр факультету міжнародних відносин зміг влаштуватися на роботу лише до центру зайнятості, куди щодня добирається через все місто на інвалідному візку.

Єгор Осетров має мрію: дитячий будинок для немовлят. У місті для них немає притулків, і до трьох років покинуті діти живуть у лікарні, нічого не бачачи крім неї, ні з ким не спілкуючись та не отримуючи практично жодного забезпечення. Єгор розуміє, що це мрія не на мільйон, а на кілька мільйонів гривень, отже, вона навряд чи здійсниться. Сам юнак готовий усиновити та виховати кількох малюків, але він не має можливості пересуватися без коляски.

Парафіяни храмів Слов’янська не залишилися байдужими й зголосилися допомогти Єгору зібрати гроші на екзоскелет. Про початок благодійної акції оголосив настоятель храму Новомучеників та сповідників Церкви Руської протоієрей Олексій Бездушний на своїй сторінці у Facebook. Охочі взяти участь у ній мають перерахувати 10 гривень на картку Єгора Осетрова та надіслати в особистому повідомленні отцю Олексію або у коментарі під записом про акцію скріншот платежу. Кожному учаснику акції надається унікальний номер. 2 грудня 2021 року о 18:00 за цими номерами генератором чисел буде розіграний подарунковий солодкий набір. Можна допомогти Єгору і не беручи участі в акції — просто перерахувати будь-яку суму на його карту і не повідомляти про це.

Реквізити банківських карток:
5168 7427 1939 5364 (Приватбанк, Осетров Єгор) – для переказів у гривнях;
4276 3801 0597 3585 (Сбербанк РФ, Осетрова Вероніка) – для переказів у рублях.

Контактні телефони:
+38 (095) 404-84-46 – Єгор
+38 (095) 197-78-59 – Антоніна.

Просмотров: 273