В Українській Православній Церкві проводять благодійні Різдвяні акції. Як долучитися (оновлюється)

До дня святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотворця та Різдва Христового в Українській Православній Церкві розпочалися благодійні акції, до яких закликають долучатися усіх вірян.

Про старт благодійних акцій вже оголосили в Синодальному відділі УПЦ з соціально-гуманітарних питань, в Донецькій, Вінницькій, Дніпропетровській, Мукачівській, Полтавській єпархіях, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія триває акція «Подаруй дитині свято» до дня свт. Миколая Відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань, метою якої вже не перший рік є підтримка дітей із дитячих будинків, дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей.

Допомогти можна, зробивши пожертвування на рахунок Соціального відділу УПЦ до 14 грудня, щоб співробітники та волонтери встигли придбати подарунки. Реквізити за посиланням.

З благословення митрополита Донецького та Маріупольського Іларіона розпочалася щорічна масштабна благодійна акція Донецької єпархії “Звичайне диво”. 

В єпархіальній прес-службі називають такі основні напрямки єпархіальної акції у цьому році:

«Диво святителя Миколая» – благодійні ярмарки у храмах єпархії (виставка – продаж творчих робіт, збирання коштів для нужденних);

«Зігрій своєю любов’ю дітей та людей похилого віку» – збір іграшок, теплих речей, взуття для нужденних;

«Даримо насолоду в радість» – збирання фруктів та солодощів – цукерок, печива, варення;

«Дерево чудес» – надання адресної допомоги опікуваним за листами-проханнями свт. Миколаю Чудотворцю;

«Диво – казка у подарунок» – святкові постановки, просвітницькі програми у громадах для парафіян, в об’єктах опіки.

Про деталі акції та про те, яким чином до неї долучитися – на сайті єпархії за посиланням.

З благословіння митрополита Вінницького і Браського Варсонофія у Вінницькій єпархії до дня свт. Миколая проводиться благодійна акція для допомоги людям, які не мають власного місця проживання і хворих, які не взмозі оплатити лікування та забезпечити себе продуктами.

Про деталі акції, координати та реквізити – на сайті єпархії.

З благословення митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея відділ у справах молоді Дніпропетровської єпархії спільно з громадською організацією «Союз Православної Молоді «СВІТЛО» проводить традиційну благодійну акцію – збирають подарунки до свята Святителя Миколая Чудотворця та Різдва Христового.

Подарунки та вітальні листівки вручать дітям з діагнозом ДЦП (до дня святителя Миколая) та жителям Придніпровського геріатричного пансіонату (на Різдво Христове).

Координати організаторів за посиланням.

У Мукачівській єпархії релігійна громада в місті Іршава відкрила “резиденцію святого Миколая”, де допомогають нужденним і створюють казку для найменших. Соціально-гуманітарний проєкт реалізовано за ініціативи Іршавського молодіжного братства на честь святого Пророка і Предтечі Господнього Іоанна Предтечі та благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора.

Кожен, хто має бажання долучитися до акції, може звертатися до координатора – контакти за посиланням.

“Зроби свято для дитини” збір подарунків для малечі Свялявського дитбудинку. Закладу наразі вкрай необхідні стільчики та стіл у соляну кімнату (спеціальні меблі для соляних кімнат). Також радітимуть канцтоварам та іграм для розвитку, а ще солодощам.

Стати частинкою щорічної акції “Листи до св. Миколая” від бабусь і дідусів Ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування закликає Тетяна Яртим. Волонтерка запевняє: кожен з нас зможе втілити чиєсь бажання і, навіть, мрії.

Деталі та реквізити за посиланням.

З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа благодійна акція “СТАНЬ ПОМІЧНИКОМ СВЯТОГО МИКОЛАЯ” стартує в Полтавській єпархії.

Всі бажаючи можуть підготувати подарунки та залишити їх у храмах м. Полтави.

На свято святителя Миколая волонтери Православного центру “Благо” передадуть зібранні подарунки дітям, які перебувають в лікарняних та інтернатних закладах міста.

Деталі акції за посиланням.

Просмотров: 618