Поліція перешкоджає приїзду вірян з області. Вінничан просять прийти на молитовне стояння біля Вінницької ОДА (відео)

Сьогодні, 3 грудня, о 12:00 пройде молитовне стояння віруючих УПЦ біля Вінницької ОДА. Православні українці будуть молитися про напоумлення місцевої влади та відстоюватимуть свої конституційні права, яких їх намагаються позбавити чиновники шляхом незаконної перереєстрації парафій. До Вінниці планували приїхати віряни, які постраждали від протиправних дій керівника управління Вінницької ОДА у справах релігій Ігоря Салецького, а також парафіяни з сіл Бахтин, Вербовець і Снітків Вінницької області, які намагаються незаконно перереєструвати саме зараз.

Вранці 3 грудня благочинний Мурованокуриловецького благочиння Могилів-Подільської єпархії протоієрей Василій Балан після молебню перед поїздкою на молитовне стояння до Вінниці повідомив, що організована поїздка до Вінниці зірвалася через раптову відмову перевізників.

«У першій частині дня ми погодили автобуси з перевізниками, у другій половині дня підтвердили, але коли мені зателефонували з поліції… потім із СБУ… Після цього перевізники відмовилися, сказали, у них не виходить. Ми не зрозуміли, чому», – повідомив отець Василій.

Священик розповів, що після отримання відмови він поїхав до села, де знаходиться перевізник. Там він побачив поліцейську машину, яка виїжджала від перевізника.

Благочинний Мурованокуриловецького благочиння Могилів-Подільської єпархії УПЦ протоієрей Василій Балан зафіксував на відео автомобіль заступника начальника районного відділення Національної поліції України, коли той об’їжджав місцевих перевізників із вимогою не везти віруючих 3 грудня на молитовне стояння до Вербовець та Снітків. Відео опубліковано на сторінці храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці у Facebook.

За словами священика, у поліцейському автомобілі з номером 1289 перебуває заступник начальника Мурованокуриловецького відділення поліції Вадим Горобець.

«Звертаюся до тих, хто сьогодні у Вінниці, біля Вінниці, може, не думав, може, не хотів, може, ще були якісь причини не йти на молитовне стояння. Доповніть наших людей, котрі сьогодні не можуть приїхати на це стояння», – наголосив настоятель храму.

Просмотров: 1907