Вінничани провели молитовне стояння біля Вінницької ОДА. Віряни вимагають звільнення “чорного” реєстратора І. Салецького (відео)

3 грудня 2021 року віряни окремих сіл Мурованокуриловецького благочиння Вінницької області, а також священики м. Вінниці зібрались біля будівлі Вінницької ОДА на молебен на захист своїх конституційних прав, які своїми незаконними діями намагається порушити начальник управління у справах національностей і релігій ОДА Ігор Салецький. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Ігор Салецький і сьогодні обіймає посаду керівника управління у справах національностей і релігій та за весь цей час, за словами вірян, наробив багато лиха – «провокує міжрелігійну ворожнечу і захоплення храмів в області». На його совісті ціла низка зловживань, понад 40 пограбованих рейдерами громад, рани беззаконня і конфліктів через паперове «переведення до ПЦУ» православних громад Української Православної Церкви, які про таке переведення не просили.

Вранці 2 грудня стало відомо, що І. Салецький знову розпочав процедуру перереєстрації громади УПЦ села Снітків Могилів-Подільського району. Це стало останньою краплею терпіння вірян. Крім того, І. Салецький проігнорував рішення Адміністративного суду Києва про заборону здійснювати будь-які реєстраційні дії в селі Снітків (а також Вербовець, Котюжани і Бахтин).

Напередодні представники СБУ і місцевої поліції в Мурованих Курилівцях залякали водіїв автобусів і заборонили їм везти вірян на молитовне стояння до Вінницької ОДА. Багато вірян добирались своїм транспортом, але не всі бажаючі змогли приїхати.

Біля будівлі Вінницької ОДА священики та віряни звершили молебень.

Після молитви відбувся брифінг секретаря єпархії архімандрита Аркадія (Сенчуківського), благочинного Мурованокуриловецького округу протоієрея Василія Балана та лідера ГС “Миряни” Макаровського Василія.

Після прес-конференції віряни передали свої вимоги і звернення до голови ОДА Сергія Борзова через його заступника. Головна вимога мирян – звільнення “чорного” реєстратора Ігоря Салецького, який розпалює міжконфесійну ворожнечу в області і незаконно перереєстровує громади УПЦ.

Просмотров: 582