Понад 120 народних депутатів Верховної Ради вимагають скасувати фінансування ЛГБТ-фільму

2 грудня 2021 року понад 120 народних депутатів України підписали звернення “щодо недопустимості фінансування коштом платників податків кінопроєкту «Мій юний принц», який посягає на засади суспільної моралі, пропагує блюзнірство і неповагу до релігійних святинь”. Повний текст депутатського звернення до Дениса Шмигаля опублікував нардеп Віктор Мялик на своїй сторінці у Facebook, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Народні депутати різних політичних партій України об’єдналися з метою недопущення фінансування державним коштом фільму «Мій юний принц». За один день понад 120 депутатів поставили підпис у зверненні до прем’єр-міністра України – Дениса Шмигаля.

Депутати впевнені, що фільм «Мій юний принц» порушує вимоги статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», оскільки зазіхає на підвалини суспільної моралі, пропагує блюзнірство та неповагу до релігійних святинь.

У депутатському зверненні сказано, що Конвенція про захист прав людини та основоположних свобод, до якої апелює Держкіно у своєму рішенні виділити гроші для фінансування ЛГБТ-фільму, передбачає обмеження цих прав, якщо вони суперечать законам держави, охороні здоров’я та правам і свободам інших людей.

Говорячи про державну політику уряду, яка повинна служити для народу та популяризації відповідального батьківства та материнства, нардепи наголосили, що «уряд не повинен надавати державну підтримку тим кінопроектам, які зазіхають на підвалини суспільної моралі, обурюють суспільство, зневажають важливі для мільйонів наших співгромадян духовні цінності, пропагують одностатеві відносини на тлі глибокої демографічної кризи».

«Натомість буде доречніше спрямувати кошти платників податків на підтримку кінопроектів, які служать національній єдності та згуртованості, […] популяризації відповідального батьківства та материнства тощо», – переконані народні обранці.

Оксана Савчук також зазначила, що «як представники громад вимагаємо вжити оперативних заходів і скасувати рішення щодо фінансування даного проекту. Політика нашої країни має базуватися на поширенні сімейних цінностей, і саме на такі речі потрібно спрямувати увагу держави та розвивати у фільмах теми, які виховують патріотизм та мораль».

Просмотров: 1887