«Слово Предстоятеля»: Про велику силу молитви в храмі (відео)

5 грудня 2021 року в ефірі телеканалу «НТН» вийшов тридцять восьмий випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель наголосив, що свято Введення у храм Пресвятої Богородиці є святом великої молитви.

Архіпастир нагадав про диво народження Пресвятої Богородиці та  історію Введення Пресвятої Діви Марії у Храм, «коли весь Єрусалим прийшов у рух від побаченого».

Це свято вчить нас тому, якою є великою та сильною молитва.

«Коли людина щось просить у Бога та одразу отримує, то це не є свідченням сильної молитви. Найсильнішою молитвою є молитва довгочасна, смиренна і терпелива. Сильна молитва приносить великі плоди. Велика молитва, яку звершували святі праведні Іоаким і Анна, принесла великий плод. Бог подарував їм за цю молитву Пресвяту Діву Марію», — пояснив Блаженніший владика.

Друге, чому нас навчає свято Введення у храм Пресвятої Діви Марії: саме храмова молитва має особливу силу.

«Пресвята Діва Марія була вихована у “Святая Святих”, не десь, а саме в храмі. Там Вона очистилась, там Вона освятилась, там Вона стала сосудом Невмістимого Бога. Ми повинні ходити в храм, молитися Богу. Треба молитися Богу, треба молитися на вулиці, треба молитися скрізь. Але молитва в храмі має особливу силу — в храмі людина отримує особливу благодать від Бога. Будемо ходити до храму, будемо молитися Богу, будемо каятися — і Бог нам пошле великі дари, які потрібні нам, та зробить нас чистими і гідними вічного спасіння на небі», — відзначив Митрополит Онуфрій.

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 611