Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив новий храм Києво-Печерської Лаври (+відео)

7 грудня 2021 року, у день пам’яті святої великомучениці Єкатерини та преподобного Меркурія, посника Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив храм на честь преподобного Агапіта Печерського у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Після чину великого освячення Блаженніший владика звершив у новому храмі першу Божественну літургію.

Предстоятелю співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Луганський і Алчевський Пантелеімон, митрополит Роменський і Буринський Іосиф, митрополит Львівський і Галицький Філарет, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, ієрарх Білоруської Православної Церкви архієпископ Гомельський і Жлобинський Стефан, архієпископ Обухівський Іона, архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Золотоніський Іоанн, архієпископ Іванківський Кассіан, ієрарх РПЦЗ єпископ Сіетлський Феодосій, єпископ Діонісій (Костянтинів), єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Петропавлівський Андрій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Ладанський Феодосій, духовенство обителі та гості у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконували вихованці хорової школи при Києво-Печерській Лаврі “Літанна”.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій возвів у сан архімандрита насельника обителі ієромонаха Аврамія (Лотиша).

Після читання святого Євангелія Архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про одужання хворих та лікарів.

Наприкінці Літургії священнослужителі на чолі з Предстоятелем звершили чин славлення Богородиці перед іконою свята Введення.

Виголосивши відпуст, Блаженніший владика привітав вірян зі святом, а намісника та братію Лаври з освяченням нового храму обителі. Архіпастир побажав, щоб молитвами преподобного Агапіта, на честь якого освячено храм, «Господь зцілював нас душевно і тілесно та допомагав жити так, щоб ми були чадами вічного спасіння».

Намісник Лаври митрополит Павел виголосив подячне слово. Потім Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив церковними нагородами благодійників Києво-Печерської обителі та роздав подарунки дітям, які співали за богослужінням.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди 70-річчя митрополита Хустського і Виноградівського Марка.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 8815