У 31-шу річницю архієрейської хіротонії Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

9 грудня 2021 року в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври звершили Божественну літургію з нагоди 31-річчя архієрейської хіротонії Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Святкове богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Предстоятелю співслужили митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, сонм архієреїв Української Православної Церкви, духовенство обителі та гості у священному сані.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та одужання хворих.

Після відпусту виголосили многоліття. Найстарший член Священного Синоду УПЦ митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел виголосив вітання Блаженнішому Митрополиту Онуфрію з 31-річчям архієрейської хіротонії від Синоду Української Православної Церкви.

Блаженніший владика подякував за вітання та за молитви архієреям та вірянам і побажав, щоб Божественна благодать «завжди нас наповнювала і допомагала достойно звершувати своє земне служіння, своє земне життя, і щоб Господь Своєю благодаттю сподобив нас бути причасниками вічного спасіння на Небі».

Потім Предстоятель благословив усіх та приймав вітання від пастви.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 3161