У Харківській єпархії організовується громада сестер милосердя

7 грудня 2021 року, у день пам’яті великомучениці Катерини, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій прийняв присягу сестер милосердя в Успенському соборі міста Харкова. Харківська єпархія долучилася до благодійного, місіонерського руху, який вже багато років діє в Одесі, Києві та інших єпархіях Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Місією сестер є проповідницька діяльність, відвідування різних освітніх закладів, лікарень, роздачі людям хрестиків, Євангелій, молитвословів та багато іншого.

Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій прийняв присягу у сестер після завершення Божественної літургії та благословив на несення послуху на благо Святої Церкви та людей.

Духівник сестринства протоієрей Іоанн Горіа в коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу зазначив: «Я неймовірно радий, що Господь дає можливість створювати сестринства. А люди як дякують за таку важливу справу… Хвала нашому Предстоятелю Блаженнішому Онуфрію за мудрість у цій справі».

Нагадаємо, у 2018 році Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій благословив створення в столиці Марфо-Маріїнської обителі милосердя. Такі сестринства були засновані в Мукачівській, Черкаській, Житомирській та інших єпархіях.

Використано матеріали eparchia.kharkov.ua

Просмотров: 1160