Вітання митрополита Запорізького Луки з нагоди 30-річчя відродження Козацтва Запорізького в Україні

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує вітання митрополита Запорізького і Мелітопольского Луки з нагоди 30-річчя відродження Козацтва Запорізького в Україні.

Возлюблені у Господі браття-козаки!

Сьогодні ми святкуємо 30-річчя відродження Козацтва Запорізького в Україні, оскільки саме 8 грудня 1991 року була офіційно зареєстрована перша козацька організація.

За поточний рік ми всі разом зробили безліч благих справ, які складно порахувати, тому, я щиро вважаю, що спільними зусиллями Козацтва та Церкви ми проводимо чималу роботу щодо зміцнення православної віри та патріотичного виховання в нашій країні – той фундамент, на якому ґрунтується наша державність.

Ось уже 30 років, як сучасне козацтво на території України було відроджено, тепер же йде час пробудження та усвідомлення традицій козацтва в душах та серцях людей, особливо підростаючого покоління, яке потребує духовно-моральної підтримки.

Усі козачі організації в Україні, які, попри будь-які негаразди, завжди знаходяться разом із Церквою та народом України, гідні найвищої похвали! Кожен українець, за своїм духовним устроєм, повинен розуміти, що козацтво – це не хобі, а спосіб життя та мислення.

Ми нагадуємо, що козак — це не той, хто має козачу форму, а той, хто православний дух козацтва містить у собі. Ми, святкуючи сьогодні відродження козацтва, не тільки вшановуємо саму подію, але й віддаємо данину тим козакам, хто був біля його витоків. Їх дух спонукає нас палко любити свою країну, свій народ і зберігати Святу Православну віру.

Представництвом Пречистої нашої Владичиці Богородиці і святого праведного Петра Калнишевського нехай збереже вас Всемилостивий Господь, завжди благословляючи вас Своїми невичерпними щедротами, зміцнюючи та наставляючи на всіх шляхах вашого життя!

Зі святом вас, дорогі брати-козаки!

Нехай буде з усіма вами Благословення Господнє!

З нами Бог! І є, і буде!

ЛУКА

МИТРОПОЛИТ ЗАПОРІЗЬКИЙ І МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ
Голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки козацтва України та духовно-фізичного виховання молоді

Просмотров: 229