Парафія УПЦ с. Снітків на Вінниччині просить допомогти захистити храм від рейдерського захоплення

Парафія на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Снітків Вінницької області звертається з проханням допомогти захистити храм УПЦ від силового захоплення рейдерів «ПЦУ», яке заплановано на 15 грудня 2021 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на YouTube-канал «Перший Козацький».

7 грудня начальник управління у справах національностей і релігій Вінницької ОДА Ігор Салецький самочинно здійснив перереєстрацію релігійної громади УПЦ у селі Снітків у «ПЦУ».

Нині розкольники готують рейдерське захоплення у день, коли святкуватимуть третю річницю створення своєї організації.

«Тепер місцеві адепти “ПЦУ” готують силове захоплення. Його дата та час відомі: актив “ПЦУ” зі своїм “священиком” спробує увійти до храму 15 грудня. У річницю створення своєї структури», – передає «Перший Козацький».

Нагадаємо, 3 грудня 2021 року віряни окремих сіл Мурованокуриловецького благочиння Вінницької області, а також священики м. Вінниці зібралися біля будівлі Вінницької ОДА на молебен на захист своїх конституційних прав, які своїми незаконними діями намагається порушити начальник управління у справах національностей і релігій ОДА Ігор Салецький. Вранці 2 грудня стало відомо, що І. Салецький знову розпочав процедуру перереєстрації громади УПЦ села Снітків Могилів-Подільського району. Це стало останньою краплею терпіння вірян. Крім того, І. Салецький проігнорував рішення Адміністративного суду Києва про заборону здійснювати будь-які реєстраційні дії в селі Снітків (а також Вербовець, Котюжани і Бахтин).

Просмотров: 3247