Упродовж 2021 року парафії Київської єпархії зібрали і передали на благодійність понад 2, 260 млн. грн.

Релігійні громади Київської єпархії протягом 2021 року надали благодійну допомогу на суму понад 2 мільйони 260 тисяч гривень, а також опікувалися лікарнями, притулками, навчальними закладами. Про це зазначив Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Онуфрій 15 грудня 2021 року під час доповіді на річних єпархіальних зборах духовенства Київської єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема у храмах Голосіївського благочиння було проведено щорічну благодійну акцію: «Мати життя: від Богородиці передчасно народженим немовлятам», метою якої був збір коштів на придбання настільного портативного пульсоксиметру у відділення інтенсивного виходжування глибоко недоношених дітей для дитячої клініки «Охмадит». 16 листопада відбулась офіційна передача придбаного автоматизованого електронного медобладнання, вартістю у 58 тисяч гривень.

Храм на честь свт. Феодосія Чернігівського, що у Святошинському благочинні, впродовж року цей же храм надав матеріальну допомогу нужденним на суму понад 265 тис. гривень, а також допомагав сестрам Флорівського жіночого монастиря.

Парафія прп. Федора Освященого, Першого Шевченківського благочиння, спільно з іншими храмами м. Києва зібрала більш як 30 тис.грн. і передала на потреби дитячого онкогематологічного відділення Київської обласної клінічної лікарні.

Перед початком нового навчального року Синодальний відділ УПЦ із соціально-гуманітарних питань закупив та передав шкільні рюкзаки та канцелярію дітям із багатодітних і нужденних сімей під час акції «Рюкзачок милосердя».

У результаті проекту «Наша Лепта» на благодійні цілі було направлено понад 120 тисяч гривень, у тому числі на підтримку релігійних громад УПЦ, які втратили храми внаслідок рейдерських захоплень та змушені були розпочати будівництво нових.

У рамках міжнародної гуманітарної місії «Милосердя без кордонів» духовенство Оболонського благочиння регулярно передає гуманітарну допомогу жінкам, дітям та літнім людям, які проживають у так званій сірій зоні Донбасу, а також матеріально підтримують понад 150 парафій УПЦ вздовж лінії військового конфлікту.

15 храмів столиці організовують роздачу гарячих обідів та продуктових наборів нужденним. Таким чином понад 220 осіб щодня і 470 осіб щонайменше раз на тиждень  мають можливість безкоштовно обідати при наших храмах. Також на багатьох парафіях збирають речі для безхатченків і нужденних.

Священство столиці здійснює духовну опіку та надає матеріальну допомогу продуктовими наборами, засобами особистої гігієни та коштами медичним та іншим установам, серед яких 30 реабілітаційних центрів та дитячих будинків, 15 геріатричних центрів-будинків для людей похилого віку, 8 спеціалізованих навчальних закладів, понад 10 лікарень та 5 виправних колон. Наприклад, храм на честь вмч. Георія Побідоносця, Солом’янського благочиння, щомісячно перераховує в Національну дитячу клініку «Охматдит» 5 тис. гривень. Щомісячну грошову допомогу від наших парафії отримують понад 10 багатодітних сімей. Надана фінансова допомога понад 360 особам для операційного втручання, в тому числі 340 дітям.

Парафіями столиці також була надана допомога для переселенців, які проживають у Свято-Успенській Святогірській Лаврі.

Для юних парафіян у Київській єпархії цього року було проведено Всеукраїнський молодіжний православний фестиваль «Ортофест», дитячий табір та два спортивно-оздоровчі табори. Також у всіх благочиннях відбулися благодійні акції до Святого Воскресіння, Різдва Христового, Дня Перемоги, Міжнародного дня захисту дітей, Дня донора.

«Така жертовна праця у нелегкий час сьогодення можлива лише при підтримці наших вірян, благодійників та вашій, дорогі владики, отці та матушки, самовідданій праці. Миряни, дивлячись на ваші труди, завжди будуть відгукуватись своєю допомогою та підтримкою. Адже віруюче серце не може залишатися осторонь чужої біди. А за справами нашими пізнають, що ми є діти Господа нашого Іісуса Христа. Складаю щиру подяку всім, хто потрудився своєю працею ради блага ближніх і прошу передати слова вдячності нашим вірянам», – наголосив Предстоятель.

Просмотров: 405