ВРЦіРО закликає уряд відхилити законопроект № 2713-д про податкові преференції для організаторів азартних ігор

Парламент має відхилити законопроєкт № 2713-д, що передбачає зниження податків на ігорний бізнес. Про це заявила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій у зверненнях до очільника парламенту та керівників фракцій і груп. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на irs.in.ua.

Релігійні діячі підтвердили свою позицію проти зменшення оподаткування для організаторів азартних ігор під час останнього засідання ВРЦіРО, на якому Українську Православну Церкву представляв митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, котрого супроводжував заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Зокрема законопроєкт № 2713-д втричі знижує ставки на дохід для операторів лотерей – з 30% до 10% від доходу, а також майже вдвічі знижує ставку податку для букмекерів і казино – з 18% до 10% від доходу. Така законодавча пропозиція руйнує ті мінімальні запобіжники поширення ігроманії, що існують у вигляді високих ставок оподаткування та повинні залишатися в цивілізованій державі, де влада дбає про гідність людини та моральне здоров’я суспільства.

Крім цього, глави і представники церков і релігійних організацій підтримали ініціативу парламенту щодо створення урядової структури, яка буде опікуватися проблематикою дітей, однак запропонували реалізувати це шляхом створення Міністерства у справах сім’ї, дітей і молоді України.

Благополучне дитинство неможливе поза сім’ї. Тим більше, формування державної політики у сфері дітей, молоді та сім’ї має здійснювати міністерство, а не державна служба, яка, як це визначено законом, – не може мати таких повноважень.

На переконання ВРЦіРО, це має бути центральний орган виконавчої влади, який має відійти від практики ігнорування потреб дітей та сімей і виконання каральних функцій (відібрання дітей, позбавлення батьківських прав тощо), а стати державним органом, який буде вчасно виявляти неблагополуччя та допомагати сім’ям у подоланні складних життєвих обставин.

Просмотров: 299