Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято храму на честь великомучениці Варвари на території столичної лікарні (+відео)

17 грудня 2021 року, у день пам’яті святої великомучениці Варвари, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь великомучениці Варвари, який знаходиться на території Київської обласної клінічної лікарні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Київо-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Львівський і Галицький Філарет, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Корсунь-Шевченківський Антоній, духовенство храму та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням піднесли особливі прохання про припинення епідемії коронавірусу, про одужання хворих та Божу допомогу лікарям.

За Літургією Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію студента 4 класу Київської духовної семінарії диякона Вадима Білітюка та дияконську хіротонію Олексія Кулаковського, який служитиме у Свято-Михайлівському храмі м. Боярка.

Виголосивши відпуст Предстоятель привітав присутніх зі святом. Блаженніший владика побажав, щоб Господь, молитвами святої Варвари, беріг вірян від наглої смерті, та благословив усіх.

Свято-Варваринський храм на території Київської обласної клінічної лікарні збудований недавно. Блаженніший Митрополит Володимир освятив камінь під будівництво нового храму 17 грудня 2008 року. Через дев’ять років завершились роботи з розпису церкви і в день престольного свята, 17 грудня 2017 року, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Велике освячення храму.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив храм на честь ікони Богородиці «Живоносне Джерело» у Феофанії.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2066