Предстоятель розповів, як уникнути помилок у вихованні дітей (відео)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав у своїй проповіді в день пам’яті вмц. Варвари понад усе любити Бога до останнього свого подиху, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Предстоятеля, вмц. Варвара дає нам приклад того, як треба любити Бога. «Бога треба любити понад усе і до останніх хвилин свого життя, незважаючи ні на що», — додав він.

А життя і подвиг святої великомучениці, як зауважив Архіпастир, навчає батьків правильної любові до дітей.

«Любити своїх дітей треба не тільки плотською любов’ю, як-то: вдягнув, нагодував, влаштував до школи та й усе. Любити дітей треба духовною любов’ю, себто слід виховувати дитину, вчити її вірити в Бога, любити Бога, боятися Бога. Коли у батьків така любов до дитини, то вона приносить користь», — дав настанову Блаженніший владика.

Його Блаженство пояснив, у чому саме небезпека суто плотської любові до дітей.

«Духовна любов є наче медаль, в якої з обох сторін — любов. А плотська любов — це та медаль, в якої з однієї сторони — любов, з іншої — ненависть. Щось не так із дитиною, і така любов одразу перетворюється на ненависть, яка також не має меж», — сказав він.

Саме тому дітей треба любити духовною любов’ю, як підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій. «Забезпечуючи дітей тим, що потрібно для їх фізичного розвитку, треба ще дати її те, що потрібно для душі: навчати її вірити, любити Бога і боятися Бога», — закликав насамкінець владика.

Просмотров: 1078