Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято у Покровському жіночому монастирі Києва (+фото, відео)

19 грудня 2021 року, у день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію з нагоди престольного свята у Свято-Миколаївському соборі Покровського жіночого монастиря столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили вікарії Київської Митрополії архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості у священному сані. За богослужінням молилась настоятелька Свято-Покровського монастиря ігуменя Калісфенія та сестри обителі.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням помолились про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

За Літургією Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії у священний сан: ієрейську – над дияконом Родіоном Маргаринтом, студента ΙΙ курсу магістратури МДА; дияконську – над Сергієм Подоляном, який служитиме у Свято-Троїцькому Немирівському ставропігійному монастирі.

Наприкінці Літургії священнослужителі на чолі з Предстоятелем звершили чин славлення перед іконою святителя Миколая.

Після відпусту Блаженніший владика привітав сестер обителі та паству з престольним святом і благословив усіх.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято храму на честь великомучениці Варвари на території столичної лікарні.

Просмотров: 3123