У Харківській, Хустській та Мукачівській єпархіях звершено чернечі постриги

Чернечі постриги звершено у Покровському монастирі міста Харкова, у Свято-Троїцькій обителі села Річки Хустського району Закарпатської області та в Покровському чоловічому монастирі села Ракошино Мукачівського району Закарпатської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби ХарківськоїХустської та Мукачівської єпархій.

20 грудня 2021 року, в день пам’яті святителя Амвросія, єпископа Медіоланського, з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія намісник Покровського чоловічого монастиря архімандрит Нестор (Петренко) у храмі трьох святителів обителі звершив постриг у малу схиму клірика Харківської єпархії, настоятеля храму на честь святого великомученика Пантелеімона міста Харкова протоієрея Ярослава Стрєльцова з нареченням імені Костянтин, на честь священномученика Костянтина (Дьякова), митрополита Київського.

22 грудня митрополит Хустський і Виноградівський Марк звершив вечірнє богослужіння в чоловічій обителі с. Річка, після завершення якого було звершено чернечий постриг вихованця Почаївської Духовної Семінарії Олександра Бурча.
У постиризі Олександр отримав ім’я Іов, на честь преподобного Іова Угольського, сповідника.
В богослужіння також взяли участь вікарій єпархії єпископ Угольський Симеон, настоятель обителі та гості у священному сані.

23 грудня з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора в Покровському чоловічому монастирі села Ракошино настоятель обителі архімандрит Митрофан (Шимон) звершив  чернечий постриг.

Постриг в мантію було звершено над послушником монастиря Вадимом (Горнушкіним) з іменем Дамаскін на честь священномученика Глухівського.

Після постригу настоятель обителі побажав молодому ченцю сил і терпіння в монашому подвигу.

Просмотров: 2773