Переважна більшість українців проти перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня — дослідження

Згідно з результатами дослідження Соціологічної групи Рейтинг, більшість опитаних святкують Різдво Христове 7 січня й проти перенесення свята на 25 грудня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на ratinggroup.ua.

Зазначається, що 71% респондентів відповіли, що святкують Різдво 7 січня і лише 4% — 25 грудня.

Переважна більшість опитаних — 58% проти ідеї перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. Таку ідею підтримують тільки чверть.

Згідно з дослідженням, протягом останніх 10-ти років з кожним роком зменшується кількість прихильників Нового року, натомість Різдва – збільшується. В результаті цього року кількість прихильників Різдва перевищила. Різдво є найулюбленішими зимовим святом українців (49%),  Новий рік (37%).

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність:  2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%. Терміни проведення: 20-22 грудня 2021 року

Просмотров: 3449