Відійшов до Господа протоієрей Олександр Акулов

25 грудня 2021 року, на 58 році життя, після тривалої хвороби відійшов до Господа протоієрей Олександр Акулов – незмінний  генеральний директор міжнародного фестивалю православного кіно «Покров».

Протоієрей Олександр Акулов народився 8 липня 1964 року. Закінчив Суворівське, потім вище військово-технічне училище. З 15 років публікувався у друкованих виданнях. З 2001 року засновник агентства соціальних проектів «Покров» при київському Свято-Троїцькому Іонинському монастирі.

У 2002 році вперше відбувся організований агентством міжнародний фестиваль православного кіно «Покров». Майже 20 років отець Олександр залишався його генеральним директором. Автор кількох радіо- та телепередач, у тому числі телевізійних циклів «Духовна трапеза» та «Вірую», документальних серіалів «Паломник» та «Другий Єрусалим».

Настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Знамення» (подвір’я Іонинського монастиря).

Отець Олександр написав низку книг, серед яких: «Хреститель», «Семінарист», «Втрачений у світі», «Моя рибалка на Афоні», «Брати-батьки», «Християни».

У грудні цього року була видана його третя з циклу про Афон книга – про старця Ієремію, ігумена Пантелеімонова монастиря.

Вічна пам’ять отцю Олександру!

Просмотров: 2331