«Слово Предстоятеля»: Про Іісусову молитву в нашому житті (відео)

26 грудня 2021 року в ефірі телеканалу «НТН» вийшов сорок перший випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначив Предстоятель, через молитви Церква навчає нас правильно звертатися до Бога та виражати свою почуття до Нього. «Найбільш великою і досконалою є молитва «Отче наш», — додав він.

Також однією з сильних молитов, за словами Його Блаженства, є молитва Іісусова: «Господи Іісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного!».

Архіпастир розповів про один дивовижний приклад із життя однієї жінки, пов’язаний з Іісусовою молитвою.

Як пригадав Архіпастир, ця жінка перебувала у засланні в 1930-і роки та дійшла там через свої гріхи до такого хворобливого стану, що не могла поворухнути ані ногою, ані рукою. Вже у безнадійному стані якось вночі вона почула розмову двох медсестер про Іісусову молитву. Виявилося потім, що одна з них була монахинею, а інша дружиною священика. Жінці так запали їхні слова, що вона стала молитись без перестанку.

А вже через деякий час вона відчула, що отримала дивовижне зцілення.

«Молитва Іісусова для неї стала другим диханням. Вона постійно читала цю молитву, — продовжив Блаженніший владика. — Ця молитва не тільки зцілила її, а відкрила двері Раю».

Як наголосив Його Блаженство, святі отці вчать нас, що Іісусова молитва має бути постійно на наших вустах, у нашому розумі та в нашому серці.

«Звичайно, до цієї міри людина доходить не одразу. Починається з того, що людина читає щодня певну кількість молитов, а з часом, навіть коли вона вже спить, її розум творить молитву. Блаженна та людина, яка має дар невпинної молитви. Тому що ця молитва не допускає ніякого ворога до такої людини», — підсумував Митрополит Онуфрій.

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 265