У Неділю святих праотців Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

26 грудня 2021 року, у Неділю 27-му після П’ятидесятниці, святих праотців, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство Києво-Печерської Лаври та гості монастиря у священному сані.

У своїй проповіді після читання Слова Божого Блаженніший владика пояснив вірянам притчу про покликаних на бенкет з 14-ї глави Євангелія від Луки. За словами архіпастиря, ми можемо вже зараз брати участь у Божому бенкеті, якщо гідно причащаємось Тіла і Крові Христових, а у повноті зможемо увійти на вічний бенкет Царства Небесного, якщо будемо виконувати волю Божу.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про хворих та лікарів.

За Літургією Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську та дияконську хіротонії. Священником став диякон Петро Лисиченко, який очолить новоутворену громаду на честь святої блаженної Матрони Московської у містечку Макарів, ієродияконом – монах Павел (Вітрюк), студент I курсу магістратури Київської духовної академії.

Нагадаємо, Предстоятель очолив престольне свято у Покровському жіночому монастирі Києва.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1270