Відбулося останнє у 2021 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (відео)

27 грудня 2021 року у резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося останнє у поточному році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Тимчасовими членами Священного Синоду є: митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій та архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій. Частина членів Синоду взяла участь у роботі за допомогою відеозв’язку.

На початку засідання Предстоятель та члени Синоду піднесли заупокійну молитву за спочилими у цьому році архієреями Української Православної Церкви: митрополитом Рівненським і Острозьким Варфоломієм, митрополитом Джанкойським і Роздольненським Аліпієм та схиархієпископом Краснолиманським Аліпієм.

Під час роботи засідання Священного Синоду архієреї розглянули поточні питання з життя Церкви та заслухали звіти Синодальних установ УПЦ.

Про підсумки Синоду читайте за посиланням.

Нагадаємо, попереднє засідання Священного Синоду УПЦ відбулось 16 листопада 2021 року.

Просмотров: 2692