Підсумки Священного Синоду Української Православної Церкви від 27 грудня 2021 року (+відео)

27 грудня 2021 року під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в дистанційному режимі відбулось засідання Священного Синоду Української Православної Церкви. На засіданні Синоду були підбиті підсумки діяльності Української Православної Церкви у 2021 році. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У році, що минає, найбільш знаковими подіями в житті нашої Церкви стали: з’їзд представників захоплених храмів Української Православної Церкви, з’їзд чернецтва Української Православної Церкви, святкування річниці Хрещення Русі та Міжнародна наукова конференція, присвячена богословсько-канонічному осмисленню принципу соборності Церкви і питання першості серед Помісних Православних Церков.

Незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію, Українська Православна Церква продовжувала активно звершувати соціальне служіння. Допомогу від Церкви отримали: 182 геріатричні центри, 168 шкіл-інтернатів, 1800 багатодітних сімей. Крім того, для безхатченків були організовані 204 пункти для щоденної видачі гарячих обідів. Загальна сума по всім напрямкам соціальної роботи у 2021 році склала майже 30 мільйонів гривень.

Крім того, проводилась робота з організації та координації духовного окормлення української діаспори. Так, протягом поточного року Українська Православна Церква відкрила дві нові парафії закордоном.

У 2021 році Українська Православна Церква активно спілкувалася з Помісними Православними Церквами. Архієреї Української Православної Церкви мали молитовне спілкування з ієрархами Антіохійської, Єрусалимської, Грузинської, Сербської, Румунської, Болгарської, Албанської, Польської, Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, Православної Церкви в Америці, а також з тими архієреями Кіпрської та Елладської Церков, які залишилися вірними православним канонам.

2021 рік завершується для Української Православної Церкви з хорошими статистичними показниками. Збільшилась кількість монастирів, парафій, священнослужителів та монахів.

Далі на засіданні Синоду було ухвалено рішення про підготовку та видання повної Біблії українською мовою. Підготовкою тексту Святого Письма українською мовою займатиметься Київська духовна академія, а його виданням — Видавничий відділ УПЦ.

Відповідно до рішення Священного Синоду, в Українській Православній Церкві щорічно 30 вересня буде проводитись День молитви за сиріт. Для цього затверджені відповідні молитовні тексти.

Для присутності в наступних засіданнях Священного Синоду викликані такі Преосвященні: митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій та архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп.

Просмотров: 6186