Предстоятель очолив чин наречення архімандрита Олексія (Овсянникова) у єпископа Джанкойського і Роздольненського (+відео)

1 січня 2022 року, після всенічного бдіння напередодні Неділі перед Різдвом Христовим, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин наречення клірика Житомирської єпархії архімандрита Олексія (Овсяннікова) у єпископа Джанкойського і Роздольненського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Чин наречення звершили у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Участь у нареченні також взяли намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр та єпископ Бородянський Марк.

За уставною традицією архімандрит Олексій звернувся до Предстоятеля зі Словом при нареченні.

Чин наречення во єпископа зберігся від давньої практики, згідно з якою кандидат в єпископський сан обирався кліриками та народом, а потім йому про це урочисто об’являли і він давав згоду на рукопокладення. У сучасні практиці у чині наявні такі елементи: новообраному зачитується указ про призначення його на єпископську кафедру, він висловлює згоду, після чого звершується короткий молебень. Після відпусту ставленник звертається до Предстоятеля та архієреїв з особливим словом, потім виголошується многоліття. На завершення Блаженніший владика окроплює новообраного святою водою і він отримує благословення від усіх присутніх єпископів. 

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій охрестив п’яту дитину в сім’ї священика.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5911