«Слово Предстоятеля»: Про те, як побудувати добрі стосунки з людьми (відео)

2 січня 2022 року в ефірі телеканалу «НТН» вийшов сорок другий випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир нагадав, як Святе Письмо навчає нас будувати стосунки з людьми.

В Євангеліє читаємо, як зазначив Його Блаженство, всім зрозумілі слова: «Чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви. Бо в цьому Закон і Пророки» (Мф. 7: 12)  та «…якою мірою будете міряти, такою відміряють вам» (Мф. 7: 2).

За словами Блаженнішого владики, коли людина робить добро, то отримує від Бога добру нагороду, а коли робить зло, то зло повертається до неї. Про це, як він додав, яскраво свідчить випадок із життя, що стався у Сибіру.

Одного шофера зупинили троє чоловіків, які попросили в нього відро бензину. «”Я б вам дав із радістю, але в мене мало бензину, машина завантажена, а заправка дуже далеко”, – відповів він їм. Вони стали насідати на нього, і чоловік врешті дав їм пів відра бензину. Але один взяв цей бензин та й вилив на шофера, а інший кинув у нього сірника. Шофера охопило полум’я… Він перелякався та закричав. А ті троє сіли в машину та поїхали. Шофера згадав, що коли гориш, то рятуй передусім голову. Він впав на землю і снігом зрештою загасив полум’я. Та він дуже сильно обгорів. Бачить, їде машина, він зупинив її, розповів, що сталося, і весь обгорілий сів за кремо та поїхав у гонитву за вбивцями.

Коли він наздогнав тих чоловіків, то покарав їх. А після всього приїхав у міліцію і здався в руки правосуддя. Як виявило слідство, це був не перший випадок підпалу заживо зловмисниками водіїв. Ці чоловіки таким чином забрали життя багатьох невинних людей. І суд виправдав шофера.

«Господь чекав покаяння від цих чоловіків, але оскільки покаяння не було, то через цього шофера забрав у них життя. Така не дуже приємна історія говорить про те, що треба завжди робити добро. За добро людина отримує винагороду від Бога. А зло відгукується людині злом», – підсумував Предстоятель та закликав завжди робити тільки добро та молитися один за одного.

 

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 911