У Почаївській та Святогірській лаврах, у Почаївській семінарії, в монастирях Одеської єпархії звершено чернечі постриги (оновлено)

1-3 січня 2022 року звершено чернечі постриги у Свято-Успенській Святогірській Лаврі, в Почаївській духовній семінарії, в Покровському скиту с. Маринівка Одеської області та у Свято-Успенській Почаївській Лаврі звершено чернечі постриги, в Ільїнському монастирі Одеської єпархії – постриг у велику схиму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Святогірської Лаври, Одеської єпархіїПочаївської семінарії та Ільїнської обителі.

1 січня намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври митрополит Арсеній звершив чернечий постриг в Успенському соборі Лаври. В чернецтво був пострижений послушник Сергій із нареченням імені Сампсон, на честь преподобного Сампсона странноприїмця.

Після вручення новопостриженого старцю митрополит Арсен сказав напутнє слово ченцю Сампсону і звернувся до пастви з проханням піднести про нього сугубі молитви.

2 січня митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив чернечий постриг насельника Покровського монастиря з ім’ям Антоній.

2 січня в Почаївській духовній семінарії прийняв монашеський постриг викладач семінарії Стратюк А.П.  При постригу йому дали ім’я Амфілохій, на честь преподобного Амфілохія Почаївського.

Постриг звершив архієпископ Шумський Іов у присутності усіх викладачів та студентів семінарії.

На завершення всі привітали монаха Амфілохія з прийняттям чернечого образу.

3 січня в Печерному храмі на честь преподобного Іова, ігумена Почаївського Свято-Успенської Почаївської Лаври намісник обителі митрополит Володимир звершив чернечий постриг п’яти послушників з нареченням імен Тіт, Клеопа, Філарет, Георгій, Кассіан.

Цього ж дня після завершення полієлейного богослужіння в Ільїнському монастирі Одеси, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, архієпископ Арцизький Віктор звершив постриг у велику схиму над насельником обителі архімандритом Ісаакієм з нареченням імені Ісидор, на честь священномученика Ісидора пресвітера.

Просмотров: 3112