Різдвяне вітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія: Нехай Боже благословіння робить нас сильними в боротьбі проти хвороб і всілякого зла (відео)

Напередодні свята Різдва Христового Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернувся до пастви зі словом вітання, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Усіх вас, дорогі брати й сестри, сердечно вітаю з великим мироспасительним святом Різдва по плоті Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа!

Цими днями Свята Православна Церква з любов’ю згадує і молитовно прославляє велику благочестя Тайну — явління Бога у плоті. Тайну, через яку сумна подія втрати людиною Раю перетворилась на радісну подію — повернення людині Раю. Адам згрішив і став неспроможним жити в Раю, і Божественна любов, не обмежуючи його свободної волі, дозволяє йому жити на спустошеній гріхом землі, де Адам трудився в поті чола, а земля йому вирощувала тернія і будяки. Адам відвернувся від Бога, але Бог не відвернувся від Адама. Господь посилає Своїх пророків і праведників, які нагадували нащадкам Адама про втрачений Рай. Настав час, коли Господь сам прийшов на землю, взяв на Себе нашу людську природу, відновив її, освятив і возніс на небеса.

Різдво Христове звершується в дивній таємничій простоті. Божа Матір, від Якої Бог восхотів взяти на Себе людську плоть і кров, приходить у Віфлеєм і там, у бідній печері, народжує Спасителя світу — Месію Христа. Пастушкам з’явився Ангел Божий, який сказав: «Не бійтесь, я сповіщаю вам велику радість, яка буде всім людям. Тому що нині в місті Давидовім народився Спаситель, який є Христос Господь». Пастушки поспішили у Вифлеємську печеру і знайшли там Богонемовля Христа, вклонилися Йому з радістю і розповіли про те, що їм сповістив ангел.

У самий день Різдва на поклоніння Немовляті Христу прийшли три царі зі Сходу, три волхви, яких Бог із різних країн привів у Віфлеєм через чудесну зірку. Волхви принесли з собою дари: золото, ладан і смирну. І ми сьогодні разом з Вифлеємським пастушками вклоняємось нашому Спасителеві та смиренно Йому дякуємо за те, що Він — наш Творець і Создатель, Відвічний Син Предвічного Бога Отця — прийшов на землю і став Сином Людським, щоб нас зробити синами Божими. Ми разом з волхвами несемо свої дари Богонемовляті Христу: золото наших смиренних молитов, ладан нашого смирення і смирну нашого покаяння. Ті чесноти, які роблять людину сильною і мужньою в боротьбі проти гріха.

Ще раз вітаю всіх вас, дорогі брати і сестри, з Різдвом Христовим! Бажаю здоров’я, щастя, радості й спасіння!

Нехай Боже благословіння, яке приніс на землю Син Божий, спочиває на кожному з нас і робить нас сильними в боротьбі проти хвороб і всілякого зла на землі. Нехай Божий мир, який оспівували ангели в Різдвяну ніч, наповнить ваші боголюбиві серця!

З Різдвом Христовим! З нами Бог!

Читайте також: Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви

Просмотров: 1558