У день Різдва Христового Предстоятель очолив велику вечірню у Києво-Печерській Лаври

7 січня 2022 року, у день Різдва Христового, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив велику вечірню у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Богослужіння розпочалось з урочистої зустрічі Блаженнішого архіпастиря.

Разом з Предстоятелем за богослужіння молились намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієреї УПЦ та братія обителі у священному сані.

Після відпусту виголосили многоліття. Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній виголосив вітальне слово Блаженнішому владиці від імені єпископату, духовенства, чернецтва та усіх вірян Української Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про тайну Боговтілення та побажав вірянам Божого миру.

“Сьогодні велике свято, в яке ми насолоджуємось і молитовно згадуємо велику благочестя тайну – явлення Бога во плоті, – сказав архіпастир. – Ця тайна зробила для людини явною Божественну милість та Божественну любов. І я бажаю, щоб кожен із нас, згадуючи цю велику таємницю влюднення Бога, кожен із нас намагався відновити у собі образ Божий , щоб кожен намагався стати богоподібним. А це робиться через виконання священних Божественних законів.

Нехай серце кожного з нас стає тим благословенним вертепом, у який увійшов Спаситель, у якому Спаситель народився і возліг у яслах. Нехай Боже благовоління, яке Бог приніс на землю, покриває кожного з нас на складному земному шляху та захищає від усіх хвороб, страхів, беззаконь та зла. І нехай мир Божий, що перевищує всякий людський розум, мир, який оспівували ангели в різдвяну ніч, буде тим нашим головним скарбом, який спочиватиме і в наших душах, і в наших сім’ях, і в нашій землі, і в усьому світі”.

Потім віряни вітали свого архіпастиря з Різдвом Христовим, а Блаженніший владика роздав подарунки. Хори під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича) та архімандрита Романа (Подлубняка) виконували колядки та різдвяні піснеспіви.

Просмотров: 1530