В єпархіях УПЦ проходять Різдвяні Митрополичі ялинки, благодійні концерти, фестивалі колядок та флешмоби (відео, фото, оновлено)

В єпархіях Української Православної Церкви продовжують славити народженого Іісуса Христа і підносити молитви до Бога про мир в Україні та єдність Православ’я. В усіх куточках нашої Вітчизни на честь свята Різдва Христового проходять Різдвяні концерти та фестивалі різдвяних колядок, відбуваються благодійні концерти та флешмоби, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби лавр та єпархій.

Лаври Української Православної Церкви

Пряма трансляція вечора колядок та різдвяних піснеспівів у Почаївській Лаврі.

У день свята Різдва Христового митрополит Святогірський Арсеній прийняв у актовому залі Святогірської Лаври колядників. 33 колективи з різних куточків країни у віршах, прозі та піснеспівами вітали з Різдвом.

На свято Різдва Христового Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Києво-Печерської Лаври відбувся фестиваль колядок. Різдвяні піснеспіви виконували священнослужителі, вихованці Недільної школи, що діє при Київських духовних школах, дорослі і юні парафіяни храму.

Митрополичі (архієрейські) ялинки

У Черкасах вперше відбулося яскраве Різдвяне свято — Велика Митрополича ялинка під патронатом мера міста.

Митрополича коляда Кіровоградської єпархії в будинку для престарілих “Милосердний самарянин”.

8 січня Різдвяная Митрополича ялинка Ізюмської єпархії зібрала на центральній сцені Ізюма багато гостей – дітей і батьків. 

Фестивалі колядок

У Черкасах в Архангело-Михайлівському соборі пройшов 2-й єпархіальний Фестиваль Різдвяних колядок.

У Бердянській єпархії в Успенському храмі Токмакського округу відбувся Різдвяний концерт. Через пандемію та дії карантинних обмежень щорічний концерт, який завжди проходив у міському будинку культури Токмак, проходив у храмі.

Фіналісти XV відкритого Херсонського християнського фестивалю «Острів Різдва», який відбувається з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна та за підтримки міського голови Ігоря Колихаева, привітали мешканців міста Херсон із Різдвом Христовим в ТРЦ «Фабрика».

Відео-студія центру “Фома” провела онлайн-фестиваль “Різдв’яночки-2022”, у якому взяли участь церковні та світські хори Харкова.

Різдвяні флешмоби

Молодіжні колективи Одеської єпархії пройшлися центром Одеси та привітали всіх одеситів.

Одесою також проїхалися з колядками Різдвяні трамвайними.

Хор духовенства Одеської єпархії «Миротворці» привітали всіх з Різдвом Христовим колядками «Небо і земля» та «Нова радість стала».

Духовенство Кіровоградської єпархії вітало всіх з Різдвом Христовим в Дендропарку.

Клірики Свято-Успенського кафедрального собору Володимир-Волинської єпархії на чолі з митрополитом Володимиром також привітали всіх з Різдвом Христовим. Також у Свято-Миколаївському храмі села Пульмо Шацького благочиння відбувся вечір колядок.

На свято Різдва Христового в Енергодарі Запорізької єпархії відбувся проект «Різдвяна маршрутка», організований православною молоддю та парафіянами храму на честь свт. Луки Кримського за співпраці з «ПП Єрьомін».

Також в Енергодарі відбувся дитячий фестиваль колядок та різдвяних піснеспівів, який підготували і провели педагоги та вихованці Міжприхідської недільної школи.

У день свята Різдва Христового, з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, відбувся Різдвяний флешмоб за участю хору духовенства м. Полтави.

Різдвяна коляда

У Мукачівському монастирі відбулася традиційна Різдвяна коляда.

Різдвяна коляда у Свято-Духівському соборі Херсона. Архієрейський хор і колектив Херсонського училища культури «Свічадо» привітали всіх зі святом Різдва колядками.

<p style=”text-align: justify;

<p style=”text-align: justify;

У нижньому Кирило-Мефодієвському храмі Вінниці при Стрітенському комплексі колядували декілька колективів різних парафій міста, а також місцевий хор Стрітенського храму.

Відбувся вечір Різдвяних колядок у Житомирському Хрестовоздвиженському соборі.

Також у Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева та у Свято-Покровському храмі с. Ни корівки єпархії відбулися благодійні вечори Різдвяних колядок.

Різдвяними колядками та віршами, присвяченими святу Різдва Христового, митрополита Пантелеімона та всіх вірян привітав архієрейський хор Свято-Петропавлівського собору Луганська молодіжний хор, хорові колективи міських храмів та вихованці недільної школи.

Православна молодь Полтави відвідала Горбанівський Богородицький жіночий монастир та привітала сестер обителі з Різдвом Христовим колядками.  Також в Полтавському Хрестовоздвиженському монастирі відбувся Різдвяний концерт вокального колективу «Покров» та вихованців Недільної школи обителі та святковий концерт у Свято-Троїцькому храмі смт. Котельви.

Хори Свято-Георгіївського собору Львова привітали митрополита Львівського і Галицького та всіх присутніх із Різдвом Христовим колядками.

У Богоявленському кафедральному соборі Горлівської єпархії відбувся вечір колядок. Народні піснеспіви, що прославляють Богонемовля Христа, звучали для городян у виконанні кращих церковних хорів Горлівки, Єнакієвого та Шахтарська. Також вихованці недільної школи при Богоявленському собори показали Різдвяний вертеп, а вихованці недільної школи при Миколаївському архієрейському соборі – Різдвяний концерт, а учні недільних шкіл храму Різдва Богородиці і Хрестовоздвиженського храму підготували Різдвяні відеопривітання.

Також вісім хорових колективів стали учасниками щорічного VII міського фестивалю різдвяних колядок. Він відбувся в неділю після Різдва Христового у Борисо-Глібському храмі м. Часів Яр єпархії.

У Дарницькому будинку культури з ініціативи духовенства Свято-Ольгинського собору м. Києва відбувся благодійний Різдвяний концерт.

Відбувся вечір колядок у Сєвєродонецькій єпархії. Вихованці недільних шкіл кафедрального собору м. Сєвєродонецька, Свято-Георгіївського та Почаївського храмів м. Рубіжного та Другого Свято-Митрофанівського храму м. Лисичанська, а також вівтарний хор Христо-Різдвяного кафедрального собору м. Сєвєродонецька привітали колядками всіх з Різдвом Христовим.

Вихованці дитячої хорової студії “Благовіст” Донецької єпархії колядували для парафіян і славили народжене Богонемовля у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Донецька, а 8 січня, у свято Собору Пресвятої Богородиці, своїм виступом порадували парафіян собору.

23 січня в управлінні Дніпропетровської єпархії відбудеться XXIX фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва».

 Вечори Різдвяних колядок відбулись у Чернівецько-Буковинській єпархії.

Просмотров: 931