Ієрархи Волинської єпархії привітали з Різдвом Христовим парафії, які постраждали від рейдерства прихильників “ПЦУ” (оновлено)

Архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл з архіпастирським візитом відвідав парафії, які постраждали від рейдерства прихильників “ПЦУ” сіл Нуйно, Несвіч, Садів, Веселе, Шепель та Жидичин.  Вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій привітав з Різдвом Христовим релігійні громади Горохівського та Берестечківського округів, а також парафії Колківського, Локачинського, Маневицького та Старосільського благочинь. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

9 січня архієпископ Нафанаїл відвідав парафіян в Нуйно, 10 січня релігійні громади в селах Несвіч, Садів, Веселе, Шепель та Жидичин. 10 січня єпископ Афанасій відвідав парафії Горохівського та Берестечківського благочинь, 12 січня – громади Колківського (Тельчі, Красноволя, Нічогівка), Локачинського (Старий Загорів, Холопичі, Зубильне), Маневицького (Серхів, Городок) та Старосільського (Боровичі, Годомичі, Четвертня) благочинь.

Такі місіонерські поїздки в період різдвяних свят вже стала традиційними та мають на меті привітати з Різдвом Христовим та підтримати християн, які залишилися без храмів у зв’язку з рейдерськими діями прихильників “ПЦУ”.

Віруючі раділи вітанням і єдиними серцем та устами, сповненні любов’ю, славили Христа різдвяними колядками.

Окрім того, 12 січня священники Волинської єпархії, з благословення керуючого єпархією архієпископа Нафанаїла, відвідали села Рожищенського та Копачівського округу – Навіз, Доросині, Тристень, Квітневе та Ясенівка, аби привітати з Різдвом Христовим та підтримати християн, які залишилися без храмів.

Очолив вітальний колектив архімандрит Аліпій (Сапіга), який передав вітання з Різдвом Христовим і слова підтримки від керуючого єпархією та роздав солодкі подарунки.

Своєю чергою, хор студентів Волинської духовної семінарії вітав вірян чарівним співом колядок, прославляючи народження Богомладенця.

Просмотров: 1174