Митрополит Чернівецький Мелетій звершив першу Літургію у храмі, що будує парафія УПЦ в Добринівці замість захопленого «ПЦУ»

9 січня 2022 року, в день пам’яті святого первомученика та архідиякона Стефана, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій очолив першу Божественну літургію в новому храмі, що будує релігійна громада УПЦ у селі Добринівці Заставнівського району Чернівецької області замість захопленого прихильниками «ПЦУ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Митрополиту Мелетію співслужили єпископ Хотинський Веніамін, настоятель парафії протоієрей Михаїл Музика та сонм духовенства Чернівецької єпархії.

Релігійна громада за два місяці збудувала кам’яні стіни та накрила дах металочерепицею. Вірянам та настоятелю у будівництві нової церкви допомагають віруючі УПЦ з сусідніх сіл єпархії.

Після завершення богослужіння архієреї привітали вірян і настоятеля з Різдвяними святами та з визначною подією в парафії, а всім дітям, які молилися в храмі, вручили солодкі подарунки.

Після вітань митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вручив орден ктитору Василю Васильовичу Молдовану, який подарував землю для будівництва храму.

У єпархії нагадують, що Чернівецька ОДА видала протизаконне розпорядження про реєстрацію у новій редакції статуту релігійної громади УПЦ на честь святителя Миколая у селі Добринівці на користь «ПЦУ» 29 березня 2019 року. Після чого розпочалося гостре протистояння. З 19 травня 2019 року парафія УПЦ вимушена була здійснювати богослужіння в переобладнаному приміщенні на території колишніх колгоспних будівель.  31 жовтня 2021 року єпископ Хотинський Веніамін звершив чин закладки на будівництво нового храму в селі Добринівці.

Просмотров: 859