Відкрито кримінальне провадження стосовно протиправних дій службових осіб Вінницької ОДА

6 січня 2022 року Вінницькою обласною прокуратурою за обставинами, наведеними в ухвалі Окружного адміністративного суду м.Києва від 17 грудня 2021 року стосовно службових осіб Вінницької обласної адміністрації відкрито кримінальне провадження за ст.356 КК України (самоправство). Про це повідомили на фейсбук-сторінці ГС “Миряни”, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Тепер відділ дізнання Вінницького районного управління ГУ Національної поліції у Вінницькій області зобов’язаний провести повне та об’єктивне розслідування обставин незаконної перереєстрації Вінницькою облдержадміністрацією статуту релігійної громади УПЦ села Снітків.

Нагадаємо, що 9 листопада 2021 року службові особи Вінницької обласної державної адміністрації на чолі з начальником управління у справах національностей та релігій Салецьким І.О. прийняли незаконне рішення про реєстрацію статуту релігійної громади села Снітків у новій редакції, де було відображено нову назву громади та її підлеглість “ПЦУ”.

7-8 грудня 2021 року держаний реєстратор Мельников В.Ю. незаконно, за наявності неповного пакета документів, вчинив реєстраційні дії, змінив керівника та установчі документи релігійної організації та зареєстрував статут у новій редакції, змінивши канонічну підлеглість релігійної громади УПЦ.

Рішення Вінницької ОДА було прийнято всупереч рішенню Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.07.2021, яким було встановлено заборону на внесення змін у статутні документи релігійних громад Могилів-Подільської єпархії УПЦ, в тому числі й громади села Снітків.

Таким чином, службові особи Вінницької ОДА, які, використовуючи підроблені документи, зареєстрували нову редакцію статуту релігійної громади села Снітків, прямо порушили судове рішення та поставили храм УПЦ під загрозу захоплення.

Про такі зухвалі порушення закону адвокати поставили до відома Окружний адміністративний суд Києва, який 17 грудня 2021 року виніс окрему ухвалу для вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що сприяли порушенню закону.

Цю ухвалу суд направив до Міністерства юстиції України для прийняття відповідних рішень стосовно службових осіб Вінницької ОДА, а також – до правоохоронних органів (Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, Вінницької обласної прокуратури та УСБУ у Вінницькій області) для проведення перевірки стосовно порушень законодавства, які містять ознаки кримінальних правопорушень.

Просмотров: 653