Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив освячення вод Дніпра (+фото, відео)

19 січня 2022 року, у день свята Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив води Дніпра поблизу Свято-Покровського собору в районі Оболонь м. Київ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Чин великого освячення води Архіпастир звершив після святкового богослужіння у Києво-Печерській Лаврі.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство єпархії. З архіпастирем молились численні віряни.

Після водосвяття Блаженніший Митрополит Онуфрій окропив вірян освяченою водою. Наприкінці Блаженніший владика привітав усіх зі святом Богоявлення та благословив паству.

“Нехай благодать Іорданова наповнює наші серця, наші домівки, нашу Українську землю і дає їм мир та надію на краще майбутнє і на спасіння. Зі святом!”, – побажав вірянам архіпастир.

Подію висвітлювали журналісти українських телеканалів. Після урочистого богослужіння митрополит Антоній розповів про свято Хрещення Господнього на брифінгу для акредитованих ЗМІ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2884