У день свята Богоявлення Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі(+фото, відео)

19 січня 2022 року, у день Святого Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство монастиря.

Хрещення Господнє від святого Іоанна Предтечі описує святий євангеліст Матфей словами: «Хрестившись, Іісус вийшов зразу ж з води, – і ось, розкрились Йому небеса, і побачив Іоанн Духа Божого, Котрий сходив, як голуб, і спускався на Нього» (Мф. 3:16). У цей час почувся голос Божий з неба: «Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління» (Мф. 3:17). Таким чином Бог, єдиний по природі та троїчний в іпостасях, явив Себе світу, через що свято Хрещення має назву Богоявлення.

Після читання святкового зачала Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та одужання хворих.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію Романа Концевого, який служитиме у храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці у селі Тарасівка Київської єпархії УПЦ.

По завершенні Божественної літургії відбувся хресний хід до джерел преподобних Антонія і Феодосія, де намісник Лаври митрополит Павел очолив чин великого освячення води.

Відразу після богослужіння у Києво-Печерській Лаврі, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив велике освячення вод Дніпра в Оболонському районі Києва, біля Свято-Покровського собору.

Напередодні, Блаженніший владика очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1515